← terug

logo
1985 - 1994  Θ  Denk creatief, denk degelijk en laat het niets kosten
Erasmus schrijft Lof der Zotheid,
Theater Erasmus speelt Lof der Zotheid.


Er wordt nog meer geschreven bij Erasmus:
programmabrochures, persmededelingen, regieboeken, dramaturgische benaderingen, adressen…

Er wordt nog veel meer gespeeld bij Theater Erasmus:
Freule Julie, Een vrouw alleen, Dertig seconden liefde, De bruiloft en Wie trouwt de Weduwe, De bittere tranen van Petra von Kant, Ontspoord en Station Service, Het Verjaardagsfeest, Vis voor vier, Kerstmis te Brussel, Het koncert, De koning sterft en Het leven is een feest.

Er wordt creatief gewerkt bij Erasmus:
  • Een technische ploeg met hoog in 't coulissenvaandel: "denk kreatief, denk degelijk en laat het ons liefst niks kosten". Zo worden vernuftige decors en lichtinstallaties in elkaar geknutseld met vaak als enige kost: inzet en werk van een heleboel achter-de-schermen-werkers, liters koffie en veel koekjes.
  • Doorwinterde en lentejonge acteurs en actrices die samen koning en koningin zijn of gewoon gewoon doen, die zwoegend, zwetend, lachend, zingend, nagelbijtend werken aan een productie en achteraf zeggen "weet ge het nog?".
  • Een huisregisseursploeg die gewapend met regieboeken en -assistentes hun alternatieve ideeën met een schouderklop proberen aan de acteur te brengen.
  • Een raad der wijzen die Erasmus grondig bestuurt, weegt en wikt en achteraf bij een pint de genomen beslissingen uitvoerig toelicht.
  • Een schare medewerkers: postzegelplakkers, programmaverkopers, kassadames en -heren, kaartendrukkers, dialoogschrijvers, schminkers, sandwichbeleggers, cake-bakkers, rekwisiteurs, koffiemakers, voorspellers, succes-toewensers...
  • Een intelligent, trouw en fijn publiek dat zo mooi en hard applaus kan geven.
Erasmus is 50.
Erasmus viert feest.
Erasmus viert theater.


Moge bij elk volgend verjaardagsfeest de bruisende en creatieve dynamiek die Erasmus eigen is opnieuw aanwakkeren.
Moge de integere toneeltradities zonder modieuze compromissen koppig volgehouden worden.
Moge er meer volk komen kijken en genieten.
Moge een stuk Vlaamse cultuur in Brussel verder openbloeien.

← terug